17.5.07

Radikal gazeetesinde yayinlanan "Baskanlik Sistemi Demokrasiye Zarar" adli makalem

"Baskanlik Sistemi Demokrasiye Zarar" adli makalem gecen Cuma (11 Mayis 2007) Radikal gazetesinde yayinlanmis, internetten okumak icin su adresi kullanabilirsiniz:
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=220910&tarih=11/05/2007

2 yorum:

Mustafa Domanic dedi ki...

Makalen beni ikna etti Senercim. Tebrik ederim.

Adsız dedi ki...

Mantik dizisinde eksikler var. Kazanan hepsini alir, ama karsinda kapi gibi parlamento duruyor. O kutle, farkli bir secimle isbasina geliyor. 2 senede bir. Baskan, 4 senede bir ve baskan kanunlari parlamento olmadan geciremez.

Parlementer sistemde su anda tarihin bir cilvesi olarak Turkiye'de sandiktan istikrar cikmis olabilir, bu her zaman olacagi anlamina gelmez. Nitekim, 90'larda boyle olmamistir ve bunun bedelini finansal krizlerle cok agir odedik. Yazdiklariniz Zafer Uskul'un TUSIAD raporundakilere cok benziyor fakat Sayin Uskul, Avrupai bir dusunce geleneginden geliyor. Meksika, Brezilya ABD sistemiyle basariyla yonetilmektedir. Yanlis kullananlar var mi? Var. Fakat bu sistemin sucu degildir. Eger halk bir adami diktator yapmakta israr ediyorsa, o adam diktator olacaktir, bu adamin onunde parlementer sistem de duramazdi.