10.3.05

Bu devrim sedir mi, kadife mi, yoksa Gucci mi?

Lubnan daki sokak gosterileri ne zamandir gundeme oturmus durumda ama daha onceki yazimda da belirttigim gibi bu gosteriler gercekten Lubnan halkinin iradesini mi gosteriyor yoksa Amerikanin gazi ile sesini yukseltme cesareti bulan bir azinligin mi?
Dikkat ederseniz hep genc, elit ve gozlerinde gucci gozlukler ellerinde louis vitton cantalarla genc kizlar bu Suriye aleyhtari gosterileri yapiyordu ve insan acaba Lubnan bu insanlardan mi ibaret diye sormadan edemiyordu.

Bunun cevabini gecen gun Hizbullah tarafindan duzenlenen ve Lubnan gibi kucuk bir ulke icin cok buyuk bir rakam olan,diger gosterileri cuce birakan, 500 bin kisinin Suriye yanlisi gosteri oldu. Buna tabi ki yanli Amerikan medyasinda cok az yer verildi ve gecistirildi, ayni Ukrayna da Yuschencko ya oy vermeyen %40 a yapildigi gibi.

Daha once de yazdigimiz gibi Lubnan da olaylar bazilarinin gostermek istedigi kadar basit degil ve hassas dengeler var, bunu son olaylar butun ciplakligi ile gostermistir.

Ayrica burada Besar Esad in tehditler karsisinda sert bir tutum alacagina, gerginligi tirmandirmamak icin bazi askerleri geri cekmesi ona neden sans verilmesi gerektigini kanitlar nitelikteydi.