3.4.06

Sokaga dokulen herkes terorist mi?

Yine Turkiye sokak gosterileri ve catismalari ile calkalaniyor. Herkesin kafasindan bir ses cikiyor, bazilari kafa koparmaya, bazilari ise bu olaylardan politik rant edinmeye calisiyor, bu yuzden AB surecini durdurmak isteyenler bile var. Bakin Fransa da once azinliklar sonra da universite ogrencileri sokaklara dokuldu, polis ile catisti, arabalari, dukkanlari yakip yikti ama Fransa devleti bunlari terorist ilan etmedi ya da hapise atmadi. Tabi ki PKK gibi bir orgutun sempatizanlari veya gerillalari yakalanmali ve cezalandirilmalidir ancak her vatandasimiz, her iscimiz, ogrencimiz gibi Kurt vatandaslari da sorunlarini demokratik haklarini kullanarak dile getirebilmelidir ancak tabi ki provaskasyonlara kapilmadan, siddedete basvurmadan. PKK ile Silahli Kuvvetlerimiz arasindaki catismadan en buyuk kaybi goren bolge halkidir, ve catismalarin, cenazelerin yeniden cogalmasinin yarattigi umutsuzluk ve psikoloji anlasilmalidir. Olaylarin baslama sebebi 14 PKK mensubu gencin oldurulmesi ile baslayan infial, yani PKK nin provakasyonu, ama olaylari buyumesine sebep olan mudahale sirasinda 6 kisinin daha hayatini kaybetmesi, yani devletin provakasyonu, hala surmesini saglayan ise sorumsuz, dusuncesiz aciklamalardir. Bu olaylara daha baskici, sert politikalarla karsilik verilirse, OHAL donemine geri donmemize, Sener'in de soyledigi gibi Turkiye nin bir 10 yil daha kaybetmesine ve PKK nin guc kazanmasina sebep olacaktir.

Burda kesinlikle yapilmamasi gereken yalnis, sorunlarin kokeni yerine sonuclari uzerinde durmaktir. Burda PKK nin provoke etmek istedigi sadece bolge halki degil ayni zamanda Turkiye Cumhuriyeti devletidir. PKK( KADEK) gibi orgutlerin butun uyeleri yakalansa veya etkisiz hale getirilse bile Turkiye'de ki Kurt sorunu devam edecektir. A.B.D. nin yaptigi yanlisa dusup terorizmi daha fazla terorizm ile bitirmeye calisirsak karsimizda daha guclu ve daha azimli bir dusman bulacagimiz kesindir.

Daha once de Kurt sorunu ile ilgili yazilarimizda eskiden Turkiye de Kurt isminin bile agiza alinmadigini ve son yillarda onemli gelismeler oldugunu ama daha somut adimlar atilmasi gerektigini soylemistik. Artik hukumetin ve Turkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurt vatandaslari ile birebir bir diyaloga girmesi gereklidir. PKK ile diyaloga girilmek istenmiyorsa da Kurt sorunlarina duyarli ve bolgede genis bir tabani olan DTP(DEHAP) ile diyaloga girilebilinir. Provakasyonlara, kimyasal silah gibi dedikodulara zemin yaratmamak icin bolge halki ile Ankara arasinda saglikli bir iletisim olmasi, yapilan ve dusunulen reformlarin halka anlatilmasi gerekli. Ingiltere'nin Kuzey Irlanda ve IRA sorunu, Ispanya'nin Bask ve ETA sorunu hep sonunda diyalogla cozuldu. Umariz bu olaylar gittikce zemin kaybeden PKK nin son cirpinislaridir ve yerini demokratik bir tabanda bariscil ve akilci eylemlere ve soylemlere birakir. Cunku sundan emin olalim ki siddet daha fazla siddeti ve herkes icin daha fazla aciyi doguracaktir. Herkesin sakinlesip derin bir nefes almasi ve ofke ile degil mantik ile hareket etmesi gerekiyor.

7 yorum:

Sener Akturk dedi ki...

Serim, bu "T.C. Devleti" lafi hic olmamis bence, yanlis mesajlar veriyor okuyana. Goren de PKK sempatizani falan sanacak (oyle olmadigi halde), sonucta bu "T.C. devleti" lafi terorist basi Ocalan'in kullandigi bi terim. Tabi herkes istedigi gibi yazmakta ozgur ama dikkatini cekmek istedim.

sscetin dedi ki...

Haklisin, farketmemistim. Sadece kisaltma olsun diye yazdim ama simdi degistirdim. sagol.

sscetin dedi ki...

"Devlet teroristle masaya oturmaz"

http://www.sabah.com.tr/siy99.html

Basbakanimiz boyle hassas ve onemli bir konuda ne yazik ki populist milliyetci politikalar ile bazilarinin gururunu oksamaya calisiyor. Boyle sorunlari cozmek icin yurek gerekir, bos laf degil.

Adsız dedi ki...

Ne yazik ki ülkemizde hala PKK terör faliyetleri devam etmektedir. PKK Terör basi Öcalan da yakalandi. Yakalandi ama hala yargilanmiyor. Yargilanamiyor. Bu noktada bazi olaylarin birbiriyle baglantisini arastirmak lazim. Türkiye tam istenilem duruma getirildi. Bir yandan A.B. sevdamiz yüzünden, Milli meselelerimizi görmezden geliyoruz (PKK, Kibris, Ermeni sorunu). Diger yandan A.B.D. burnumuzun dibine geldi ve o bölgedeki politikayi belirliyor. Türkiye üzerinde oynanan tüm bu oyunlarda malesef bizim hic bir söz hakkimiz olmuyor. Kasimpasali, eli masali bildigimiz Tayip Bey, sadece kendi vatandasi ve ciftcisine horozlanabiliyor. Arkadaslar, ülkemiz satilmis durumda. Kophenhag ile birlikte Mr. Tayip Türkiye Cumhuriyetini ve sanli Tarihimizi satti. Bu saatten sonra biz ne Kürt vatandaslarimizin sorunlarini ne de herhangi bir kendi ic meselemizi demokratik bir sekilde cözebiliriz. Malesef.

Ama ümitsiz degilim, biz gencler, yurt disinda okuyan ve yasayan, ülkesini bir pazar olarak degilde gercekten milli bir mesele olarak gören genc arkadaslarimiz, kendimize güvenelim ve bazi adimlari birlikte atalim.

Ordumuz gereken bölgelerde gücünü gösterip olaylarda hakimiyetini kurmali, bunu A.B.D. yapabiliyorsa biz hayli yapariz.

Sener arkadasimizin dedigine malesef katilamiyorum. Biz 10 sene ilerlemedik ki 10 sene geri kalalim. Biz bos viteste son gaza basiyoruz, yaptigimiz baska hic bir sey degil.

Son olarak sizlerle Atamizi hatirlatmak istiyorum.
Herkes Milli vazife ve mesuliyetini bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o zihniyetle düsünüp calismayi itaat edinmelidir.
Millet islerinde her ferdin zihninin basli basina faaliyette bulunmasi lazimdir.
M.Kemal Atatürk

Adsız dedi ki...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Upload gps data from laptop 2 piece skirted swimsuits Winter tire review Cheap good quality mp3 players 2006 honda civic si supercharger kit Motorcycle trader infiniti Zocor+medication+side+effects Vitamin k serum Gay marriage photos paraplegic+women+in+wheelchairs computer game to play car insurance Used nissan armad Laser hair removal of florida

Adsız dedi ki...

Very nice site! voice over ip cppii Free xxx sex mpegs and sample clips Homeopathic blood pressure Fax hp printer scanner voip tutorial Car cover models Lexus photo gallery evista mg And weight ritalin loss Cellular phone consumer review Willie nelson gay song download Lux light requirements orchids dave financial planning The prescription drug zyrtec bloch infiniti milf candice

Adsız dedi ki...

pkk adına kims sılogan atıorsa oda pkk lıdırbunu herkes bilsin öcalaln okadar insan öldürdü ama ona arkadas gönderiyor degilmi?
bunu herkes kafasın soksun kim pkk sayın diye ifade ederse ya korkuyo ya onlarda yada politika OK