13.9.07

Ertugrul Ozkok ve 'Kadin' Arkadaslari


Okuyanlar bilir, Ertugrul Ozkok 'sosyolog' olmasi geregi hep 'tabanda*' gozlemledigi konulari kosesine tasir. Mesela Ozkok Bekir Coskun reklami yapmak mi istiyor? Mutlak bir 'isadami' arkadasi onu arayip 'Coskun'un yazilarini aglayarak okuyorum Ertugrul' der. Bu 'isadam'inin vahim ruh hali bir yana dursun, Emin Colasan gazeteden sepetlendiginde ne tepki verdigini cok merak ediyorum. Ama Ozkok onu yazmaz. Netekim Colasan'i bizzat kendisi guzel bir raki sofrasinda kovmus, sonrasinda piskin piskin 'ortam cok yumusakti, karsilikli anlayis cart curt...' diye yazi kaleme almistir.


Efendim simdi bu ayni Ozkok yine bir 'kadin' arkadasinin "Bu toplumda kendimi beyaz bir zenci gibi hissediyorum." serzenisini kosesine tasimis. Ozkok'e gore zafer sarhosu ikinci cumhuriyetciler basta, AKP'ye su veya bu sekilde sempati gosterenlerin secim sonrasi tavirlari bir grubu marjinalize etmis, kendilerini 'diaspora' gibi hissetmelerine sebep olmus. Bu sebeple bir ikilik oluyormus toplumda, Osmanli doneminde bile olmamis boyle ikilik! O yuzden efendim AKP lider kadrosu bunu gorup kendine sempati gostermis olan 'simariklara' yuz vermesinmis...


Ulan ben senin sosyologlugununda, gazete dedigin tabloid copunde, beykoz konaklarininda....


Beynime KAN sicradi KAN.


Bre deyyuslar, bu psikolojiyi olusturan siz degil miydiniz? 'Diaspora' olmayi en guzel yerlere 100 yildir mesken tutmus malum dostlariniz kendileri secmediler mi? Ne yaptilar bu insanlar icin? Kim hortumladi lan bu bankalari?


Dedem mi yapti o bolucu yayinlari? O bolucu yazilari dedemin gazetesi mi basti? Bir partiye oy vereni 'bidon kafa' yapan, 'gotune solunum cihazi takan', 'gobek kasitan', bazilarini 'satilmis', 'donek', 'malum' yapan? Fikrini soyleyen Atilla Yayla ve nicelerini fasizan bir lince tabi tutan, bunca senedir sevmediginizi kenara sikistiran sizin karteliniz degil mi? Kurtleri dusman gosteren haberleri siz kaleme almadiniz mi? Bogazici ogrencilerinin demokrasi tepkisini 'tuhaf' basligiyla veren siz degil misiniz?


Bayrak mitingleri duzenlemek suretiyle ulkede en yuksek oy oranina ulasan partinin onunun yasal olmayan yollardan kesilmesini mesru bir tabana oturtma operasyonunu cumhuriyetin en onemli olayi haline getirip gunlerce basmadiniz mi? Senin 'kadin' arkadaslarin degil miydi o zaman gunlerce slogan atan?14 Nisan sonrasi kim 'Mahallenin sarhos Mustafa'si idi? Siz degil miydiniz be 'Memlekete demokrasi geldi' cigliklari atan?


CHP, MHP gumbur gumbur geliyor propogandasi siz yapmadiniz mi?


Bu ulkedeki gercek aydinlara yillardir kufretmeyi gorev edinmis kompleksli yazarlari yillardir ove ove barindirmadiniz mi?


Gazete dediginiz fotoromani is dunyasindaki rakiplerinizi zora sokacak (bkz karamehmet), dahasi acik acik pazar sartlari ihlali icin (bkz d-smart lig ihalesini alacak) bir arac olarak kullanacak kadar alcalan siz degil misiniz?


Ne oldu?


Simariklar! Duzeniniz bozulunca oyle bir yangina dustunuz ki ayaginiz kordan yanmasin diye adeta dans ederek yuruyorsunuz.


Kivirtin, kivirtin!


Bize eglence oluyor...



*beykoz konaklari ahalisi


Hiç yorum yok: