18.9.07

Serif Mardin Psikolojik Savasa Alet Edildi


Ulusalci zatlarin siper kazip direndikleri malum tabloid gazete yine cok cirkin isler yapmaya basladi. Bu is icin en sinsi planlari yaptilar ve harekete gectiler. Once masum, agdayla, dubaiyle ilgilli bisiler yazdigini bildigim Ayse Arman'i kullanarak bir kac roportaj patlattilar. Ayse Arman secimi cok manidardi cunku roportaji sorulari yonelttikleri kisinin cevaplarini almak icin degil onlarin agzindan kendileri kampanya yurutmek icin yapmislardi ve Ayse Arman'in olmayan entellektuel derinliginin buna kolay imkan saglayacagi acikti. Karsisindakinin sorulara verdigi cevaplari anlamaksizin bir cagdas sarisin bomba olarak daha muhafazakar bir toplumda yasamakla ilgili endiselerini siralayayip durmasi garip yada art niyetli degil 'masumane' kacacakti. Bu aslinda 'guncel' bir roportajdi. Sanki kendisine Serif Mardin hoca agda yapmis, Ayse Arman'da onu bir roportajla odullendirme geregi duymus gibi bir hava yaratildi. Tabi aslinda birileri 'Ayse tatile cikti' sifresini vermis, Ayse emirleri takip etmisti. Daha sonra bu roportaj icerigini yuzde yuz carptiran bir baslikla surmansete tasindi. Baslik- "Geleceginin tehlikede oldugunu dusunen kadinlar hakli"

Tabi ki -tekrarlamakta yarar var- TABI KI, degerli Serif Mardin Hoca bunlari soylemedi. Roportaji okuyan ve Ayse Arman yada agdacisi kadar akli olan herkes, ozellikle okuma yazma bilenler bunu gorebilirdi. Tabi sizi ne Ayse ne de agdacisiyla karsilastirmak istemem ama bir okuyun, sonra bu basligi bu roportajdan cikarmanin sihirbaz olmayan bir adam icin sapkadan tavsan cikarmaktan daha zor olduguna siz de katilacaksiniz.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7296160.asp?yazarid=1

Ama konumuz sihirbazlar. Toplum sihirbazlari. Bunlar yapar efendim. Yillardir yaptilar. Birakin tavsani, deve bile cikardilar...

Eylul basinda TUSIAD baskani sanki dogan grubunun baskani degilmis gibi onun uyarilarini 'Cok Onemli Aciklama' diye yine surmanset yapmislardi. Hadi dogaldir diyelim, peki ya sonra YOK kurucusu Ihsan Dogramaci roportaji? Turban girerse turbansiz kalmaz uyarisi yine patlatilmisti orda. Sonra roportajlara Anayasa Mahkemesi Baskani Mustafa Bumin'le devam edildi. Yargi mensubudur, tutumu bellidir. Onu carpittilar diyemem, ama yine manidar bir zamanlamayla goruslerini almayi ihmal etmediler. Sonucta hurmetli kisidir, uyarisi onemlidir. Butun bunlara daha taslak aciklanmadan kendi kendine gelin guvey olup aslinda olmayan maddeleri elestirdikleri, dogmamis cocuga fistan bictikleri onlarca 'yikici' yazi?

Aslinda bunlardan once, milliyette cikan bir haber vardi. "Zorunlu Namaz Molasi" diye. O haberle ilgili yorumlarimi daha once iletmistim ama ozetle soylemek gerekirse birazcik arastiran bir insan namaz molasi kavraminin karadeniz seferlerinde kesinlikle 'yeni' olmadigini bilebilirdi fakat dogangazeteciler Abdullah Gul'un cumhurbaskanligina misilleme yapip denge kurma icguduleriyle bunu bize haber diye kakalamislardi. Simdi anlasiliyor ki o haber 'Ayse namaz molasi verdi' gibi bir sifreymis. Psikolojik bir cikartmanin sifresi.

Ertugrul Ozkok guzel planlanip hazirlanan bu pozisyonda bitirici vurusu bugun yapmis. Namaz molasi haberzirvasindan baslayip, Serif Mardin'in hic utanmadan carpittigi roportajina kadar surecte soyledikleri butun yalanlari ozenle siralayip uyari yapma babinda bir gol vurusu bugunku yazisi. Ayse orta, Ertugrul sut. Yalniz artik karsida o eski anadolu takimi yok, kayseri guclendi biliyorsunuz, bir takim avrupada, bir takim ligde... O yuzden Ertugrul'un vurusu kacar diye tamamlamaya gelen Oktay Eksi ve digerleri var, ceza sahasi icinde 5-10 kisiler mubarek. Once hakeme kirmizi kart icin goz kirptilar, ama hakem ancak rakibi sari kartlarla yumusatti. Simdi buz ustunde savunma sert oynamaz diye dusunuyorlar...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7296160.asp?yazarid=1 (Mardin’in uyarıları, Eksi)
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7307067.asp?yazarid=10&gid=61&sz=63049 (Ufukta yeni bir darbe mi var, Ozkok)


Topluma nifak tohumu ekmek diye bir sey var, hani sorusturmalar falan aciliyor masum insanlara. Iste o sorusturmalarin en babasi bunlara acilmali cunku yillardir ekmedik tohum birakmadilar. Incir agaci diktiler, incir!

Eskiden boylemiydi bilemiyorum ama ben cocuklugum boyunca evde bunlarin zirvalariyla buyudugume uzgunum ve benim cocuklarim oldugunda bu zehrin onlara bulasmamasi icin uzak tutacagim copunuzu evimden. Ona gercekleri anlatacagim... Gercekleri...

1 yorum:

Murat AYGEN dedi ki...

“(…) landslide victory (of the Justice and Development Party) in the November (2002) elections in Turkey has been considered a success of Kemalism by a prominent Turkish social scientist, Şerif Mardin” iktisadî mevzuularda İNÖNÜ gibi düşünenler ile BAYAR gibi düşünenlerin gün (15 Temmuz 2016) gelip kanlı-bıçaklı olacaklarını kestirememiştir. Kaldı ki “Kemalism” böyle bir “zafer” 1973 yılında da kazanmıştı. Ne zaferi? Kût'ül-Amâre zaferi.